Meezingen?

Elke woensdag repetitie van 20:30 tem 22:30 in de Regenboogschool te Elewijt.

Vragen of opmerkingen? Contacteer ons

Koorleden, meld je aan op het intranet.

JO

Beste Koorleden,

eerst en vooral wens ik jullie allen een gelukkig nieuwjaar en zeker een goede gezondheid, ook voor jullie partners en familieleden.

Zoals jullie merken zijn er vandaag 2 nieuwe mensen ons komen vervoegen en wel waar we ze het meeste nodig hebben, namelijk bij de bassen. Weet dat wij sinds jaren met enkele mensen van ons koor de vrijwillige zangers uit het personeel van de Sint-Maartenkliniek in Mechelen bijspringen om de kerstmis te verzorgen in deze kliniek. Welnu, deze 2 mannen ontmoeten wij daar al jaren voor die gelegenheid en we hebben ze eindelijk kunnen overtuigen om ons te vervoegen, nu ze het wat rustiger aan gaan doen qua professionele activiteiten.

Mag ik u voorstellen:

Guido Gielis en Johan Govaerts.

Hartelijk welkom!

Als we dan even terugblikken op het voorbij jaar mag ik zeggen dat we een vrij druk en ook succesvol jaar achter de rug hebben.

Wij hebben de afsluitende misviering van 550 jaar Karmelietessen in Vilvoorde opgeluisterd in de Troostbasiliek aldaar. Deze werd deze week maandag getroffen door een brand, nadat enkele kinderen de kerststal hadden aangestoken. Gelukkig stond die kerststal buiten aan de ingang van de basiliek en werd de binnenkant van de basiliek niet getroffen. Er is wel grote schade aan de verwarmingsinstallatie, die in het gebouwtje net achter de kerststal stond.

Het zangjaar 2018-2019 hebben we op een zeer aangename manier afgesloten in juni met onze culinaire uitstap naar Oostende, zo perfect georganiseerd door André en Agnes, die daar ook onze gidsen waren.

Een gans jaar hebben we  gezweet en gezwoegd om alle liederen en ook de Misa Criolla onder de knie te krijgen en niet meer te struikelen over die moeilijke Spaanse woorden, maar uiteindelijk is dat toch zeer goed gelukt en ons publiek heeft er wel degelijk van genoten.

Op het einde van het jaar werd het dan ook nog vrij druk, maar hebben we toch nog enkele kerstoptredens kunnen verzorgen, o.a. bij Femma in Elewijt. Die waren zeer tevreden, ook omdat ze zelf nog eens konden meezingen. Afsluiten deden we in de MS- kliniek van Melsbroek, waar we naar aloude gewoonte (al meer dan 30 jaar) de Kerstmis hebben opgeluisterd.

Een vooruitblik naar 2020 dan.

Ons eerste concert komt er reeds aan: de Markuspassie van Reinhard Kaiser op 21 maart in de Hanswijkbasiliek va, Mechelen. Ik kan u melden dat Jan Caals (de tenor die ook optrad tijdens onze Misa Crilolla) weer zal meedoen, ditmaal als evangelist. Ook hebben we reeds een sopraan kunnen vastleggen, met name Chris Magnus uit Westrode. Verder zijn we nog zeer actief op zoek naar een bas en altus, maar dat komt hopelijk in orde vóór einde deze maand.

Naar goede gewoonte wisselen organiseren we voor het einde van het zangjaar ofwel een uitstap ofwel een feestje. Vermist we vorig jaar op reis geweest zijn, wordt het dit jaar een feestje en wel op zaterdag 20 juni. Wat het juist wordt weten we zelf nog niet, maar weet wel dat we ook daar de partners mee uitnodigen.

Tijdens onze volgende bestuursvergadering gaan we ook verder plannen voor het najaar: wat het wordt weet ik zelf nog niet, maar we gaan zeker niet op onze lauweren rusten.

Ik kan jullie echter al wel een primeur melden: Agnes Verschuren en Etienne zijn dit jaar 50 jaar gehuwd en zij gaan dat o.a. vieren met een plechtige mis. Welnu, zij hebben ons gevraagd tijdens die mis in Hofstade de Misa Criolla nog eens uit te voeren! Dat zal zijn in september: exacte datum komt nog.

Zo, dat was het weer voor dit jaar: laten we klinken op een hoopvol en zangrijk 2020: Proost!