Meezingen?

Elke woensdag repetitie van 20:30 tem 22:30 in de Regenboogschool te Elewijt.

Vragen of opmerkingen? Contacteer ons

Koorleden, meld je aan op het intranet.

Anne Adriaensens

Geboren te Gemena (1959) in het toenmalige Belgisch-Kongo.

Muzikale opleiding : Gemeentelijke Muziekacademie Buggenhout en Stedelijk Conservatorium Mechelen (1972-1977) / Koninklijk Muziekconservatorium Brussel (1978-1989).

Behaalde diploma’s en prijzen : stadsmedaille voor gitaar (Mechelen) / eerste prijs solfège, gitaar en koordirectie / bekwaamheidsattest voor harmonie, praktische harmonie, muziekgeschiedenis, kamermuziek, altviool en piano / pedagogisch diploma middelbare en hogere graad / finaliteitsbewijs van de masterclass voor koor- en orkestdirgent (Koksijde) / finaliteitsbewijs voor de opleiding voor mentor en artistiek-pedagogische coördinatie.

Muzikale ervaring

Sinds 1982 lerares gitaar aan de muziekacademies van Lebbeke, Buggenhout, Boom, Zaventem, Vilvoorde, Sint-Truiden, Mechelen / sinds 1988 lerares luit en koor / sinds 2001 voltijds lerares gitaar, luit en samenspel aan het Stedelijk Conservatorium Mechelen, evenals pedagogisch coördinator en mentor.

Van 1984 tot 2000 zingend en spelend lid (alto, gitaar, luit en altviool) van het Vocaal en Instrumentaal Ensemble Henric van Veldeke uit Sint-Truiden o.l.v. Juliaan Wilmots, met deelname aan alle binnenlandse concerten en internationale tournees doorheen heel Europa, Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Zuidoost-Azië.

Sinds 1984 stichter-dirigente van het Kamerkoor Skalden uit Buggenhout, tevens organisator van talrijke binnen- en buitenlandse optredens.

Sinds 1992 gastdirigent bij diverse gelegenheden en diverse orkesten.

Verblijf in Marokko (sept. 2008 - juli 2010) : lerares muziek, gitaar, piano (Ecole Nahda te Safi) / lerares gitaar, piano en ’éveil musical’ (Ecole privée de Musique Ziryeb te Marrakech) / koorleidster van de Chorale mixte de Marrakech Acceuil / lerares klassieke gitaar (Ecole d’Arts et Musique Francis Goya te Marrakech).

September 2010: hervatting opdracht aan het Stedelijk Conservatorium Mechelen als lerares (gitaar, luit) en pedagogisch coördinator. Vanaf 2015 ook algemeen verslaggever van het Conservatorium.

Sinds januari 2016 dirigente van het Elewijts Bachkoor, na eerdere interims in 2001 en 2005.